images/fade/fade1.jpg

Domotica betekenis

dom1Het is best een apart woord, domotica. Dat komt omdat het een samentrekking is en daarnaast ook een relatief nieuw woord. Het staat zelfs nog niet in de Van Dale.
Want wat is nu de betekenis van Domotica?
Het eerste deel (domo) komt van het Latijnse woord domus, wat huis of woning betekent. Het tweede deel (tica) is een toevoeging die ook bij veel andere woorden wordt gebruikt en vaak duidt op ‘toegepaste wetenschap’ of ‘technologie’. Denk aan informatica of robotica. Maar we hebben het nu dus over domotica, ofwel woningtechnologie!

U kunt simpel beginnen
KAKU de afstandsbediening (weinig tot geen kennis nodig) Kaku KlikAanKlikUit Contactdoosset ACD-1000R | Dijk Webshops

Dan wat moeilijker
Via de Cloud (smartphone met app heeft iets meer kennis nodig) Kan tegenwoordig met spraak integratie. Tuya smart leven 18NEW Alexa Google Thuis Thermostaat WiFi Programmeerbare APP Temperatuur Controller voor Elektrische Verwarming met 16A| | - AliExpress

Dan de professionele oplossingen
dom2Uitgebreide systemen KNX, Zwave, Domoticz, Node-red etc. Alles in eigen hand veel kennis nodig zelf leren of inhuren van kennis. Bij de HCC gaan we uiteraard voor de oplossing waar men het meeste kan realiseren in een slim huis. Van aanwezigheid detectie tot automatische verlichting en niet te vergeten audio en video streams van programma’s en films naar keuze.
Eigenlijk alles wat elektrisch gaat kunnen we slim maken.
In deze presentatie nemen we u mee het heden in (wat we in de jaren 80 de toekomst noemde). De doelstelling is een slim huis tegen de laagste kosten waarbij nog enige vorm van privacy wordt gewaarborgd en kwalitatief ook een slimme oplossing is.