images/fade/fade1.jpg

Home Assistant is een open source-domoticaplatform dat wordt gebruikt om huisapparaten, sensoren en andere componenten te automatiseren en te integreren in één centrale hub.
Het platform kan worden gebruikt om verschillende soorten huisapparaten te bedienen, zoals verlichting, thermostaten, beveiligingscamera's en slimme stopcontacten.
Het kan ook worden gebruikt om automatiseringen te maken op basis van voorwaarden, zoals het tijdstip of de locatie van de gebruiker.

Home Assistant kan worden gebruikt op een Raspberry Pi of op een andere computer en kan worden gecontroleerd via een webinterface of een app op een smartphone of tablet.
Het platform kan ook worden gekoppeld aan andere domotica-systemen, zoals Google Home of Amazon Echo, zodat deze kunnen worden bediend met spraakopdrachten.

Home Assistant biedt een grote hoeveelheid integraties met verschillende soorten huisapparaten en diensten, waaronder Nest, Philips Hue, Sonos, IFTTT en vele anderen.
Er zijn ook talloze community-ontwikkelde componenten beschikbaar om Home Assistant te integreren met nog meer apparaten en diensten.