images/fade/fade1.jpg

De domotica gaat verder met de webinars home assistant.

Veilig remote werken

Met Tailscale kunt u veilig met HA werken op afstand, u hoeft geen poort meer op de router open te zetten. Voorlopig is 1 verbinding gratis en voor meerdere apparaten moet u betalen.Als het niet lukt laten we het op het webinar zien hoe dit moet.
 

16 november gaan wij verder met de installatie van Homeassistant.

Aanvang 19:30 aanmelden vanaf 19:00

De Url is https://join.skype.com/Mfo99cwEzcpA

Inmiddels is HomeAssistant ook voor de beginner geschikt. (geen steile leercurve meer).
We komen nu bij deel 2.

Voor de mensen die Homeassistant pas hebben leren kennen nog geen back-up maken , een van de mogelijkheden hier beschreven.

Gedetailleerde installatie-instructies:

Navigeer in uw Home Assistant-frontend naar Instellingen -> Add-ons -> Add-on Store (rechtsonder).

en voeg toe repository's URL: https://github.com/sabeechen/hassio-google-drive-backupLaad de pagina opnieuw, scrol naar beneden om de nieuwe repository te vinden en klik op de nieuwe add-on met de naam "Home Assistant Google Drive Backup" (ververs de cache als deze niet verschijnt):

Klik op Installeren en geef het een paar minuten om het downloaden te voltooien. Klik op Start, geef het een paar seconden om op te starten en klik vervolgens op de knop Web UI openen die verschijnt.
Op de pagina 'Aan de slag' staat hoeveel back-ups je hebt en wat het ermee doet zodra je het met Google Drive verbindt. U kunt op Instellingen klikken om die opties te wijzigen via de add-on (wat de aanbevolen manier is, ze worden onmiddellijk van kracht), of u kunt ze bijwerken vanaf de pagina waar u de add-on hebt geïnstalleerd zoals hieronder beschreven (werkt ook, herstart voor hen om van kracht worden).

Klik op de knop Authenticeren met Drive om de add-on te koppelen aan uw Google Drive-account. Als alternatief kunt u uw eigen Google API-inloggegevens genereren, hoewel het proces niet eenvoudig is.Je zou automatisch moeten worden doorgestuurd naar de back-upstatuspagina. Hier kun je een nieuwe back-up maken, de voortgang van het uploaden naar Google Drive bekijken, etc. Je bent klaar!

Configuratie

Nadat u de add-on hebt gestart, heeft u de mogelijkheid om uw instellingen in de web-UI van de add-on te bekijken voordat u deze verbindt met Google Drive. Het wordt aanbevolen om de instelling op deze manier aan te passen, omdat de gebruikersinterface het gemakkelijk maakt en uitlegt wat elke optie doet.Als je toch liever je instelling in yaml of via de supervisor wilt gebruiken, is de lijst met configureerbare opties met uitleg hier beschikbaar.

En voor de mensen die het niet begrijpen, die gaan we helpen om hun systeem klaar te maken voor het vervolg.

Verder staat op het programma local tuya gebruiken zonder de cloud.

Hiervoor is voorkennis nodig. die is te vinden op

Vragen kunnen gesteld worden.

 

 

Van de vorige keer.

In de eerste les hebben we homeassistant geinstalleerd , een DNS naam gegeven, node-red toegevoegd en de aedes broker geinstalleerd.
Tevens hebben we samba sharing aangezet en de auto discovery op het netwerk aangezet.

In dit webinar gaan we kijken of iedereen op nivo is om verder te gaan met Homeassistant.

Het webinar is terug te kijken via de volgende link.

https://youtu.be/YXUxeF8lQ1E